TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2230 Euro

Poveste Chinezească

Chengdu – Kunming – Shilin – Drumul Ceaiului – Yunnan – Dali –  Xizhou – Lijiang – Baisha – Croazieră pe Râul Yangtze: Chongqing Fengdu – Shibaozhai Defileele Qutang – Wuxia – Xiling – Yichang  Parcul Național Zhangjiajie – Zhangjiajie – Shanghai

 

Aţi auzit uneori remarca “e un tărâm de basm”, ca referire la diversele colţişoare minunate ale planetei noastre, însă puţini dintre noi au avut ocazia să vadă cu ochii lor un loc care nu este un tărâm de poveste, ci chiar o poveste în sine … Vă propunem o poveste, una chinezească, cu cele mai uimitoare minuni ale naturii, locuri care au inspirat poeţi şi pictori dar şi scenarişti contemporani de film. Vă veţi întâlni cu urşii Panda, veţi pluti pe maiestosul fluviu Albastru, Yangtze, veţi admira “pădurea de piatră” de la Shilin, veţi intra pe “drumul ceaiului” în Yunnan, spaţiu de poveste cu cele mai multe minorităţi etnice, veţi poposi în vechiul oraş Lijiang declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, veţi recunoaşte în Parcul Naţional Zhangjiajie unele cadre naturale folosite în super-producția cinematografică Avatar şi vă veţi încheia povestea chinezească în Shanghai, “Perla Orientului”.

 

Perioada:  13.1027.10.2020

TARIF:  2230 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 540 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 40 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 13.10.2020: Bucureşti – Amsterdam – Chengdu

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, KL 1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre Chengdu cu zborul KL 891 (21:00 / 12:50).

Ziua 2 / 14.10.2020: Amsterdam – Chengdu

Sosire la ora 12:50 la Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, oraşul hibiscusului, floarea simbol a oraşului. Vorbind însă despre simboluri, oraşul a devenit la rândul său un simbol al dezvoltării economice din sud-vestul Chinei, ambiţiosul oraş putându-se mândri cu cea mai mare clădire din lume, Global Center, finalizată în anul 2013. Transfer pentru cină, după care ne vom caza la Hotel Mingyuliya 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 15.10.2020: Chengdu – Kunming

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Centrul de Cercetări şi Reproducere a Urşilor Panda gigant, locul în care specia aflată în pericol de dispariţie a fost salvată, o uimitoare oază de linişte, un sanctuar în care naturaliştii au recreat cât mai fidel posibil condiţiile naturale în care trăiau “ursuleţii”. Vom vizita apoi Parcul Colibei Poetului Du Fu, (712 – 770 î.e.n.), unul dintre cei mai importanţi poeţi chinezi din timpul dinastiei Tang, urmată de o plimbare prin pitorescul cartier vechi. După dejun vom vizita Mănăstirea Wenshu Yuan, care adăposteşte cel mai bine păstrat templu budist din regiune, unde vom putea admira o impresionantă colecţie de picturi şi caligrafii, sutre străvechi şi un număr impresionant de statui ale lui Buddha, confecţionate din cele mai diverse materiale. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kunming, numit oraşul primăverii eterne datorită climatului blând şi al florilor pline de culoare. Capitala provinciei Yunnan, situată în sud-vestul Chinei, la graniţa cu Vietnam, Laos şi Myanmar, are o istorie de peste 2.400 de ani, fiind astăzi un important centru politic, economic şi cultural. Oraşul are un număr impresionant de muzee, galerii, universităţi şi temple, printre care unul din timpul dinastiei Ming. Oraşul fascinează prin alăturarea dintre vechi şi nou şi nu rareori vom fi surprinşi de faptul că o casă veche din lemn stă încă în imediata vecinătate a unui zgârie-nori. Kunming, fosta poartă a Drumului Mătăsii, are de asemenea o frumoasă şi foarte bogată grădină botanică. Transfer pentru cină, după care ne vom caza la Hotel Uchoice 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 16.10.2020: Kunming – Shilin – Kunming

Ziua 5 / 17.10.2020: Kunming – Drumul Ceaiului – Dali

Mic dejun. Plecare spre Dali, oraş din timpul dinastiei Ming, una dintre porţile aflate pe Drumul Mătăsii, aşezat într-o zonă de o rară frumuseţe, între argintiul munţilor Cangshan cu vârfuri de 3.500 m înălţime şi Lacul Erhai, de culoarea jadului. Pe parcurs vom vizita oraşul vechi, aflat pe vechiul drum al ceaiului, la fel de cunoscut în vremurile străvechi ca Drumul Mătăsii. Ceaiul a fost descoperit de Împăratul Shennong în anul 2737 î.Hr. în timp ce bea dintr-un vas cu apă fierbinte la umbra unui copac, când, câteva frunze i-au căzut în vas. Drumul Ceaiului, care lega provincia Yunnan cu platourile Tibetane, era esenţial pentru locuitorii Tibetului, ceaiul fiind singura sursă de vitamine a acestora. Sosire la Dali, unde vom vizita cele 3 pagode budiste, dintre care cea mai înaltă, Qianxun, cu o înălţime de aprox. 70 m, este una dintre minunile arhitectonice ale Chinei dinastiei Tang, asemănătoare Pagodei Gâştei Sălbatice din Xian. În pagodă au fost descoperite statui ale lui Buddha din aur, argint, lemn şi cristal precum şi peste 600 de ierburi folosite în scopuri medicinale. Dejun în timpul vizitelor. Timp liber pentru plimbare în oraşul vechi. Transfer pentru cazare în Dali la Hotel Landspace 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 18.10.2020: Dali – Xizhou – Lijiang

Mic dejun. Dimineaţa vom face o croazieră pe Lacul Erhai, după care vom vizita Xizhou, care în traducere înseamnă prefectura fericită, un sat cu aprox. 2.500 de rezidenţi care îşi păstrează aparența tradiţională, ocupându-se cu agricultura şi bucurându-se de o viaţă liniştită. Mai mult de 100 de locuinţe din Xizhou sunt trecute în patrimoniul cultural, caracteristic fiind echilibrul între simplitatea şi eleganța detaliilor. Dejun în timpul vizitelor. Plecare spre Lijiang, cel mai bine păstrat oraş antic din China, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1997. Oraşul vechi păstrează culoarea locală, clădirile de aici fiind chintesenţa moştenirii culturale a regiunii. Transfer pentru cazare la Hotel Yunnan Aviation Sightseeing 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 19.10.2020: Lijiang – Baisha – Lijiang

Mic dejun. Vom începe ziua cu o plimbare prin Parcul Dragonului Negru, înconjurat de coline înalte, care apără suprafaţa apelor de vânturile de munte, o întruchipare a liniştii şi echilibrului, caracteristicile chinezeşti tradiţionale. Vom vizita apoi Muzeul Dongba, muzeul minorităţii Naxi care trăieşte lângă munţi, descendentă din nomazii tibetani, având multe lucruri comune cu aceştia, la ei întâlnindu-se şi astăzi puternice urme de matriarhat. Zeitatea lor supremă este Sanduo, protector al tuturor celor care au viaţă, care este reprezentat îmbrăcat în alb, călărind un cal tot alb. Religia lor, Dongba, în traducere inteligent, reprezintă un amestec animist în care omul şi natura sunt pe jumătate fraţi, cu acelaşi tată, dar cu mame diferite. Peisajele muntoase ale zonei vor fi completate de spectaculosul Munte Înzăpezit al Dragonului de Jad, care, privit dinspre partea veche a orașului Lijiang, pare un dragon ieșit din nori. Regiunea este dominată de Vârful Shanzidou, cu înălțimea de 5600 m, cel mai înalt dintre cele 13 piscuri ale muntelui Dragonului de Jad. Pentru populația băștinașă Naxi, muntele este considerat a fi sfânt, iar în vechime, tinerii îndrăgostiți își sacrificau viața aici pentru a scăpa de căsătoriile aranjate. Opțional, pentru a admira peisajul spectaculos al zonei veți putea urca cu telecabina pe Muntele Înzăpezit al Dragonului de Jad. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre satul Baisha, localitatea nisipului alb, pentru a admira frumoasele fresce ale templului cu acelaşi nume, care datează din timpul dinastiei Ming. Frescele ne vor “spune” poveşti taoiste, budiste şi tibetane privite prin ochii celor din populaţiile Naxi, Tibetane, Bai şi Han. Tot aici vom vedea faimoasa frescă Sidarta Gautama care-l reprezintă pe întemeietorul budismului Sakyamuni. Întoarcere în Lijiang unde vom avea timp liber pentru plimbare în oraşul vechi, cu străduţe pitoreşti, magazine cu suveniruri şi restaurante. Transfer pentru cazare în Lijiang la Hotel Yunnan Aviation Sightseeing 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 20.10.2020: Lijiang – Chongqing – Croazieră de 5* pe Râul Yangtze

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Chongqing, oraş cu o populaţie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oraş al Chinei după numărul de locuitori, după Shanghai şi Beijing, locul în care Râul Jialing întâlneşte Fluviul Yangtze, al treilea ca debit din lume, după fluviile Amazon şi Congo. Fluviul Yangtze, leagănul civilizaţiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri şi legende, care străbate peste 6.000 de km de pe platourile înalte ale Tibetului până în apropiere de Shanghai, unde se varsă în Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze – Fluviul Albastru când se referă exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeşte Chang Jiang – Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului, poartă denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar în Tibet, fluviul este denumit Dri-chu – Râul Femelei Iac. După un scurt tur panoramic de oraș, ne vom îmbarca pe vasul Yangtze Gold (sau similar), pentru a porni într-o mirifică croazieră pe Yangtze. Dejun şi cină la restaurante locale. Cazare la bordul vasului.

Ziua 9 / 21.10.2020: Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Chongqing – Fengdu – Shibaozhai

Mic dejun. Croaziera pe cel mai lung fluviu din China şi din Asia, al treilea din lume, după Nil şi Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, oraşe minunate, temple, pagode şi situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi văzute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare şi răsfăţ la bordul vaporului de lux, prilej de a admira priveliştile care se succed de-a lungul malurilor. Vasul va opri la Fengdu, unde vom vizita aşa numitul oraş al fantomelor, lucru datorat cultului fantomelor şi al vieţii de după moarte pe care locuitorii îl aveau în trecut. Vom trece în continuare pe lângă oraşul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 niveluri, care parcă iese din stânca în care este construită, considerată o minune arhitectonică (excursie opțională). Pensiune completă şi cazare pe vas.

Ziua 10 / 22.10.2020: Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Defileele Qutang – Wuxia – Xiling

Mic dejun. Croaziera va continua prin regiunea celor Trei Defilee, regiune care merită denumirea de minune a lumii. Vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însă cel mai înalt şi mai îngust dintre cele trei. Aici, printre pereţii de piatră cu înălţimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei lăţimea unui lac, se îngustează brusc pe anumite porţiuni până la 78 m. Frumuseţea peisajelor e dată de înălţimea ameţitoare, de peste 1.200 m a pereţilor verticali de pe ambele maluri care strangulează valea într-un canion adânc şi îngust de 78 - 150 m, creând astfel un tablou unic. Străbătând defileul, vom avea prilejul de a afla tainele şi legendele unor locuri cu denumiri cel puţin ciudate, precum Peretele de Cretă, Scara Meng Liang, Stânca Călugărului Spânzurat etc. Mergând în continuare în aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde priveliştea stâncilor, care se înalță spre cer până la o înățime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Vom face o plimbare inedită cu barca pe Râul Shennong, un afluent al fluviului Yangtze, urmând cursul râului care este flancat de pereţi de stâncă înalţi de zeci de metri, trecând prin locuri de o frumuseţe unică. Ne vom întoarce apoi pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea şi cel mai lung defileu, Xiling, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Pensiune completă şi cazare pe vas.

Ziua 11 / 23.10.2020: Yichang – Parcul Național Zhangjiajie

Mic dejun la bord. În această dimineață ne vom despărţi de vasul de croazieră şi odată sosiţi la Yichang, vom debarca şi ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat în folosinţă în anul 2006, cunoscut şi sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare şi cea mai controversată din lume, puterea energetică generată fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potenţială hidro a României, care este de 15.000 MW. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei vom pleca spre Parcul Naţional Zhangjiajie, inclus în anul 1992 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, care se întinde pe o suprafaţă de peste 690 km2, împânzită de piscuri, coloane de piatră şi stânci ameţitoare acoperite de păduri în care vieţuiesc fazani aurii, maimuţe resus, căprioare, salamandre etc. Transfer pentru cină, după care ne vom caza la Hotel Domingo International 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 24.10.2020: Parcul Național Zhangjiajie

Mic dejun. Plecare spre marea întâlnire cu munţii din “Avatar”, filmul lui James Cameron, cu cele mai mari încasări din istorie, film care a întrecut toate recordurile cinematografice anterioare. Sursă de inspiraţie a filmului, parcul naţional numără mai mult de 100 de platforme de observaţie, iar din faimosul lift de sticlă, cel mai înalt din China şi probabil din întreaga lume, vom avea imaginea unui tărâm fantastic, o pădure de stânci înalte de sute de metri, cu vegetaţie în vârf ca nişte uriaşi cu pomi şi tufe pe post de păr. Cea mai vizitată parte a parcului este Yuanjiajie, unde se găseşte Southern Sky Pillar – Coloana Sudică a Cerului, cea care a inspirat munţii plutitori din super-producția hollywoodiană. Vârfurile şi coloanele de piatră care au aproape aceeaşi înălţime, crează senzaţia unei platforme suspendate, peisaj pe care-l vom putea admira din punctul numit Mihuntai – Observatorul Încântării. Dintre cele peste 3.000 de coloane adesea acoperite cu pâlcuri de copaci, Coloana Sudică a Cerului care se găseşte la o altitudine de 1.074 m, a fost oficial redenumită Muntele Hallelujah, după denumirea muntelui plutitor de pe planeta Pandora din filmul amintit, devenind emblema geografică a parcului Yuanjiajie. Tot aici vom admira şi Podul din Cer, un pod natural cu o deschidere de 25 m, aflat la o înălţime de aprox. 357 m deasupra prăpastiei. După dejun vom continua explorarea parcului cu Muntele Tianzishan – Muntele Fiului Cerului, tradiţionalul epitet pentru împăratul Chinei, un munte unic, plin de grandoare, sălbăticie şi eleganță. Vârfurile înconjurate de ceţurile şi aburii care domină văile presărate cu cascade, păduri dese, lacuri, peşteri şi cursuri de apă, crează un peisaj de basm. Vom vizita în continuare Piscul Yubi şi Parcul Helong, singurul peisaj realizat de mâna omului în acest spaţiu natural, creat de Generalul Helong, fondatorul Armatei de Eliberare. Transfer pentru cină după care ne vom caza la Hotel Domingo International 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 25.10.2020: Parcul Național Zhangjiajie – Zhangjiajie – Shanghai

Mic dejun. Pentru a admira peisajul uluitor al pădurii de stânci zvelte din Parcul National Zhangjajie vom urca cu telecabina din Huangshizhai – Fortăreaţa Pietrei Galbene, sau Satul Leului Galben, prilej cu care ne vom apropia la câteva palme de fantasticile stânci de gresie, “strecurându-ne” astfel printre formaţiunile carstice uimitoare, cu forme ciudate care parcă ţâşnesc spre cer. Platforma pe care vom ajunge este locul de belvedere cel mai propice pentru a admira marele spectacol al stâncilor, dintre care se remarcă în mod special Pavilionul de pe Piscul Liuqige, Jinbianxi şi Piscul Muzifeng. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroportul din Zhangjiajie pentru zborul spre Shanghai. Sosire în cel mai mare oraş al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe Fluviul Huangpu. De Shanghai se leagă istoria Chinei moderne, fiind astăzi un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cazare în Shanghai la Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 26.10.2020: Shanghai – Paris

Mic dejun. Zi liberă dedicată plimbărilor individuale sau cumpărăturilor în cel mai mare oraș al Chinei, supranumit și Perla Orientului, în care Râul Huangpu împarte orașul în est și vest, trecut și viitor, între modernitatea dusă la extrem și tradiționalismul chinezesc. Pentru cei care vor să exploreze metropola, recomandăm o plimbare pe Bund, bulevardul aflat pe malul Râului Haungpu, artera comercială Nang Jing și urcarea în turnul de televiziune sau în noul turn al centrului fianciar, pentru a putea admira de sus panorama orașului. Camerele se vor elibera la ora 12:00, însă pentru cei care doresc există posibilitatea de late check-out, contra cost, dacă opțiunea se va face la înscriere. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.

Ziua 15 / 27.10.2020: Paris – Bucureşti

Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 111 (00:15 / 05:55), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1588 (12:55 / 16:50).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: