TYPOLOGIES
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

2 Persoane

1030 Euro

Rusia – Vacanta de Paste

SANKT PETERSBURG – MOSCOVA - Plecare din CLUJ
Perioada: 14.04 – 21.04.2020 (8 zile/7 nopti)
_________________________________
Rusia este una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta. Este cea mai mare tara din lume si ascunde multe cufere cu atractii turistice, o mie si una de povesti de dragoste celebre, povesti pline de mister, seductie si spionaj in timpul Razboiului Rece.
Descopera Moscova, un oras definit prin mister. Lasa-te absorbit de atmosfera unei Rusii comuniste, cu o arhitectura solida, sculpturi reci si o grandoare neobosita pe care o gasesti la fiecare pas. O frumusete ciudata, dar cu mare incarcatura emotionala.
Patrunde apoi intr-unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii - Sankt Petersburg, palate magnifice si poduri baroce, muzee cu inegalabile colectii de arta. O extraordinara istorie si traditii culturale care au inspirat literatura si muzica!

PRET/persoana: 1.030EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Pret pentru a treia persoana, adult sau copil (pat suplimentar in camera dubla): 1015 EURO.
ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat.
Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.
Supliment camera single: 185 EURO / persoana

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Cluj 18:05 – Munchen 18:50 (durata: 1 h 45 min) // Munchen 22:00 – St Petersburg 01:45 (durata: 2 h 45 min)
Moscova 16:00 – Munchen 18:15 (durata: 2 h 45 min) // Munchen 22:20 – Cluj 01:00 (durata: 1 h 40min)

HARTA

PROGRAM

RUSIA – Vacanta de Paste

Ziua 1 (14.04): CLUJ – SANKT PETERSBURG

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul CLUJ la ora 16:00, pentru imbarcare pe cursa companiei LUFTHANSA, cu destinatia Sank Petersburg. Sosire in Sankt Petersburg la ora locala 01:45 (noaptea de 14/15.04). Cazare la hotel Dostoevsky 4* (camere standard) sau similar.

Ziua 2 (15.04): SANKT PETERSBURG, tur de oras / PUSKIN (optional)

Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam fostei capitale a Rusiei, Sankt Petersburg, unde vom avea un tur panoramic de oras. Vom admira cele mai insemnate monumente ale orasului, cu o bogata istorie si o arhitectura originala - o reala mostenire culturala. Avem ocazia sa ascultam povesti uimitoare si sa facem fotografii de neuitat la principalele atractii istorice si arhitecturale, precum Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievsky, Catedrala Sfantului Isaac, Piata Senatului, Piata Palatului. De asemenea, admiram strada Nevsky Prospekt cu celebrele sale poduri. Dupa-amiaza, va propunem o excursie in orasul Puskin, unde vom putea vizita Palatul Ecaterinei, inclusiv Camera de Chihlimbar si parcul palatului. Palatul de vara este inima Satului Tarilor (Tsarskoe Selo), unul din cele mai pitoresti parcuri ale fostei resedinte ale tarilor rusi, unde veti simti atmosfera stilului vietii regale si intreaga sa maretie. Este greu de crezut ca tot interiorul este rezultatul unei atente restaurari, care a fost terminata in urma cu doar 8 ani. In zilele noastre, legendara Camera de Chihlimbar (unde rasina acoperea peretii, intr-un stil magnific si stralucitor), precum si interioarele radiante au recapatat in cele din urma fosta lor splendoare, pierduta in urma distrugerilor realizate in timpul celui de al doilea razboi mondial. Astazi, mii de turisti vin la Puskin sa admire superbele parcuri si Palatul Ecaterinei.

Ziua 3 (16.04): SANKT PETERSBURG, Muzeul de Arta Ermitaj

Mic dejun.Ne vom incepe ziua cu vizitarea Fortaretei Petru si Pavel (intrare inclusa) - cea mai veche constructie, fosta capitala a Imperiului Rus, acum emblema orasului si locul unde se odihnesc multi dintre fostii tari ai Rusiei. Este insa greu de imaginat o vizita in Sankt Petersburg fara a descoperi unul dintre cele mai faimoase muzee din lume, Muzeul de Arta Ermitaj. Colectia lui nepretuita este expusa in cinci cladiri istorice, una dintre ele fiind Palatul de Iarna, fosta resedinta oficiala a familiei regale a Rusiei, de altfel si cea mai spectaculoasa. Camerele palatului, decorate cu marmura si aur, asigura un fundal fin pentru comorile Ermitajului. Aceasta colectie unica contine peste 3 milioane de exponate, inclusiv picturi ale lui Leonardo da Vinci sau Raphael. De asemenea, de o mare insemnatate sunt si colectiile exponatelor de arta egipteana, orientala si din Grecia Antica. Veti fi de-a dreptul coplesiti de frumusetea muzeului si cu siguranta nu veti uita acest loc magnific si legendar. Seara, optional, va propunem un spectacol folcloric traditional rusesc.

Ziua 4 (17.04): SANKT PETERSBURG - PETERHOF (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Petrodvoret (Peterhof), resedinta de vara a tarilor rusi. Aici vom vizita Marele Palat si gradina principala unde sunt amplasate statuia lui Samson cu leul si fantanile in cascada. Spectaculosul Peterhof, este situat in Golful Finlandei, la 34 km de Sankt Petersburg si atrage mii de turisti datorita parcurilor si palatelor sale faimoase. Peterhof este faimos si datorita fantanilor sale, care sunt frecvent comparate cu cele de la Versailles. Marea Cascada are in centru fantana lui Samson, aceasta fiind desemnata drept simbol al parcului. Fiind fosta resedinta de vara a tarilor, Peterhof este un conglomerat de palate, Marele Palat fiind cel mai important. A fost ocupat in timpul celui de-al doilea razboi mondial de catre nazisti, care l-au lasat in ruina, iar reconstructia palatelor si a parcurilor a transformat locul intr-o expozitie a splendorii vietii regale. Puteti admira salile decorate stralucitor cu aur, marmura si numeroase oglinzi. Frumusetea Peterhofului, a superbelor fantani si a palatelor sale, nu a lasat niciun vizitator indiferent si nici dvs. nu veti face exceptie de la regula. Dupa amiaza, optional, vom vizita marile catedrale ale Sankt Petersburgului: Catedrala Sfantului Isaac (a carei cupola este acoperita cu 100 kg de aur pur, fiind considerata a treia mare catedrala ca dimensiune din lume), Catedrala Mantuitorului Insangerat si Catedrala Fecioarei din Kazan.

Ziua 5 (18.04): SANKT PETERSBURG - MOSCOVA

Mic dejun. Transfer la gara pentru imbarcare in trenul electric de mare viteza, Sapsan, cu directia Sank Petersburg, unde vom ajunge in aproximativ 3 ore si 40 de minute. Trenul Sapsan, sau Siomul Calator, in traducere libera, a fost inaugurat in 2009 si circula cu o viteza medie de 250 km/h, detinand recondul de viteza din Rusia. Transfer si cazare la hotelul Alfa Izmaylovo 4* (camere standard) sau similar.

Ziua 6 (19.04): MOSCOVA, tur de oras

Mic dejun. In aceasta zi, vom avea un tur panoramic de oras ce include: Piata Rosie, construita in secolul al XVI-lea de Ivan cel Grozanic, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba, Catedrala Mantuitorului, platforma de observare Sparrow Hills, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat, precum si alte obiective emblematice ale actualei capitale. Continuam vizita orasului cu o plimbare de o ora cu metroul moscovit, atractie turistica de prima mana, in special pentru decorurile spectaculoase si unice ale fiecarei statii.

Ziua 7 (20.04): MOSCOVA - KREMLIN

Mic dejun. Incepem programul cu vizitarea Complexului Kremlin (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale). Minunat monument arhitectonic si de arta, odinioara fortareata, Kremlinul gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia. Dupa amiaza, optional, vom vizita Galeriile Tretyakov - tezaurul national de arta al Rusiei. In continuare, se poate opta pentru o croaziera pe raul Moscova.

Ziua 8 (21.04): MOSCOVA - CLUJ

Mic dejun. Eliberarea camerelor in jurul orei 11:00. Timp liber pentru ultimele cumparaturi sau plimbari individuale. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Cluj (schimbarea cursei la Munchen). Sosire in Cluj, in cursul noptii, la ora 01:00 (noaptea de 21/22.04.2020)


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: