TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE NORD

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

990 + 2690 Usd Euro

Sălbăticia și Modernismul Canadei

CANADA DE LA VEST LA EST

Calgary – Parcul Național Banff – Banff – Lake Louise – Parcul Național Yoho – Icefields Parkway – Jasper – Hinton – Sun Peaks – Kamloops – Vancouver – Victoria – Montreal – Quebec – OttawaKingston – Toronto Niagara

O invitaţie într-o vacanţă de neuitat, marca DAL Travel, în timpul căreia veţi pătrunde în Canada, a doua țară ca mărime din lume, care vă aşteaptă să-i exploraţi oraşele moderne, zonele pline de încărcătură istorică, peisajele variate și spectaculoase, o ţară impresionantă prin varietatea de culturi adunate aici. Vă veţi încărca bateriile străbătând British Columbia, o parte mai sălbatică a Canadei, teritoriul pe care se înalţă maiestuoşii Munţi Stâncoşi, unde veţi descoperi cel mai frumos relief din lume, cu o mulţime de parcuri naţionale, cu o faună bogată în care castorul ocupă un loc emblematic. Vă veți plimba prin pitorescul Vancouver, după care veţi ajunge în estul țării unde veți descoperi partea engleză vizitând Toronto și Ottawa pentru ca mai apoi să o comparați cu cea franceză în Montreal și Quebec. Sorbiți o cafea cu lapte și gustați dintr-un croissant pufos într-un bistro în Montreal, explorați piața de noapte asiatică în Vancouver sau încercați un poutine în Quebec, descoperind astfel diversitatea culinară pe care o oferă Canada. Vă veţi bucura de spectacolul inegalabil al faimoasei cascade Niagara, de liniştea lacurilor din zona Kingston, dar şi de oraşele în care şarmul străvechi se îmbină cu aspectul new-age, lăsând să se întrevadă spiritul de pionierat al unei culturi tinere.

Perioada:  10.08 – 24.08.2020

TARIF:  990 EURO + 2690 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 910 USD

(tarif valabil pt. un grup minim de 20 turiști; pt. 14 – 19 turiști, tariful se va majora cu 100 usd/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 10.08.2020: Bucureşti – Amsterdam – Calgary

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 09:00) de unde se va pleca spre Calgary cu zborul KL 677 (12:25 / 13:20). Sosire în Calgary, cel mai mare oraş din provincia canadiană Alberta, un centru important comercial şi turistic. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2 / 11.08.2020: Calgary – Parcul Național Banff – Banff

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Calgary, fost teritoriu al indigenilor blackfoot, situat în zona sudică a provinciei Alberta. Cunoscut datorită găzduirii jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 1988, Calgary este o importantă destinaţie turistică datorită faptului că aici există condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, principala infrastructură pentru acestea fiind Canada Olimpyc Park. Vom vedea Turnul din Calgary, simbolul oraşului, care oferă privelişti impresionante asupra oraşului şi ne vom plimba pe Stephen Avenue, una dintre cele mai faimoase străzi din Calgary, o zonă ideală pentru sesiunile îndelungate de cumpărături. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre bijuteria Munţilor Stâncoşi, Parcul Naţional Banff, cu izvoare termale, canioane adânci, gheţari spectaculoşi şi 6641 km2 de pădure, regiune declarată Patrimoniu Mondial Natural UNESCO încă din anul 1985. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea orăşelul Banff, locul de naştere a sistemului de parcuri şi rezervaţii naturale din Canada, The Hoodos, formaţiunile stâncoase sub formă de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive şi Lacul Minewanka. Opţional, vă veţi putea bucura de o călătorie cu gondola în Munţii Sulphur, de unde veţi avea posibilitatea de a admira o panoramă spectaculoasă. Cazare în Banff.

Ziua 3 / 12.08.2020: Banff – Lake Louise – Parcul Național Yoho – Banff

Mic dejun. Plecare spre Lacul Louise cu incredibile ape turcoaz, înconjurat de gheţari şi munţi semeţi, o imagine desprinsă parcă dintr-o carte poştală. Vom descoperi Valea celor Zece Vârfuri - Valley of Ten Peaks şi Lacul Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei în care se oglindesc vârfurile acoperite de zăpadă ale Munţilor Stâncoşi. Ne vom îndrepta apoi spre Parcul Naţional Yoho, cel mai mic dintre cele patru parcuri naţionale ce alcătuiesc Munţii Stâncoşi Canadieni – Canadian Rocky Mountains, parc care a fost inclus în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO datorită superbelor peisaje montane, cu vârfurile impunătoare ale munţilor, cu gheţari, lacuri, cascade şi peşteri de o frumuseţe năucitoare. Denumirea Parcului Naţional Yoho în limba indienilor cree înseamnă veneraţie, acesta întinzându-se pe ambele laturi ale văii râului Kicking Horse. Ne vom opri la podul natural din pietre situat peste Râul Kicking Horse, la Cascada Takakkaw precum şi la Lacul Emerald. Ne vom întoarce în Banff pentru cazare.

Ziua 4 / 13.08.2020: Banff – Icefields Parkway – Jasper – Hinton

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta de-a lungul drumului Icefields Parkway, care ne va conduce spre lacuri glaciare, păduri virgine, cascade şi râuri tumultuoase, pe scurt autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume, care trece pe lângă unii dintre cei mai înalţi munţi din Canada şi pe lângă cei mai interesanţi gheţari. Vom trece pe lângă pitoreştile lacuri Bow şi Peyto şi vom face un stop la cascadele Sunwapta şi Athabasca, care ating 23 m înălţime, devenite cunoscute datorită forţei cu care apa se loveşte de pereţii defileului. Vom ajunge la Gheţarul Athabasca unde vom face un tur pe cel mai mare câmp de gheaţă din Stâncoşii Canadieni, Icefield Columbia. Vom fi îmbarcaţi în vehicule special numite Ice Explorer (Snowcoach), cu care vom explora suprafaţa gheţarului Athabasca, admirând aceste minuni îngheţate, relicve impunătoare din perioadă glaciară. Traseul zilei va continua spre unul dintre cele mai frumoase parcuri naţionale din Canada, Jasper. Vom face o plimbare prin Jasper, după care ne vom îndrepta spre Hinton pentru cazare.

Ziua 5 / 14.08.2020: Jasper – Sun Peaks

Mic dejun. Vom pleca spre Sun Peaks trecând pe lângă cel mai înalt vârf din British Columbia, Muntele Robson care are 3954 m, după care vom face o oprire la Cascada Spahat, sau Helmcken unde deseori apar animale sălbatice, precum catâri sau urşi negri şi multe specii de păsări. Ne vom îndrepta apoi spre nord, trecând prin Clearwater, cea mai mare localitate din North Thompson Valley. Principala sa atracţie este minunatul Parc Wells Gray, unde există cinci lacuri importante: Azure, Clearwater, McDougall, Murtle şi Kostal, două râuri mari: Clearwater River şi Blue River, precum şi numeroase cascade spectaculoase. Vom ajunge în Sun Peaks care seamănă cu un sătuc cu case colorate, cu o atmosferă foarte prietenoasă, restaurante, cafenele cochete și magazine pe toate gusturile. Cazare în Sun Peaks.

Ziua 6 / 15.08.2020: Sun Peaks – Kamloops – Vancouver

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Kamloops, numit oraşul cel mai însorit al Canadei, care oferă un peisaj incredibil de variat cu dealuri acoperite de salcâmi, ravene, pășuni larg deschise, munți accidentați și văi împădurite. Vom face o scurtă oprire pentru a vedea, dacă va fi posibil, atracţia oraşului, trenul 2141 care este un tren vechi cu aburi cu o istorie fascinantă, ce aparţine Căilor Ferate Naționale Canadiene fiind cunoscut ca și Duhul Kamloops. Plecare spre Vancouver, oraş tânăr, cu o istorie cu puţin peste 100 de ani, care oferă un caleidoscop de atracţii. Desemnat de mai multe ori drept oraşul cu cel mai bun nivel de trai din lume şi în acelaşi timp unul dintre cele mai curate oraşe ale mapamondului, Vancouver a atras de-a lungul timpului atât europeni dar şi asiatici, în speciali chinezi. Oraş multicultural de o largă diversitate etnică şi lingvistică, cu un ritm de viaţă alert, Vancouverul este astfel poziţionat încât să se poată evada cu uşurinţă în mijlocul naturii la doar numai câteva minute de mers cu maşina, dispunând în acelaşi timp de cel mai mare parc urban de pe continentul american. De toate acestea ne vom putea convinge în timpul turului panoramic de oraș care va include Universitatea British Columbia, cu o tradiţie de peste un secol, Robson Street, renumită pentru multitudinea de organizaţii non-profit care îşi au sediul pe această stradă, fiind a 22-a cea mai scumpă stradă din lume, Gastownul, inima vechiului oraş, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii şi clădiri din sec. al XIX-lea, Gas Street unde vom putea face o scurtă plimbare, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zonă, care face legătura cu Parcul Stanley şi Prospect Point, locul de panoramă din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisă din generaţii în generaţii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ şi de a onora ritualurile tribale. După turul parcului vom reveni în oraş, pentru a parcurge China Town, vibrantul cartier chinezesc, cu clădirile sale din sec. al XIX-lea, după care ne vom îndrepta spre Insula Granville, o oază urbană renumită pentru piaţa de alimente proaspete, zonele de shopping, numeroasele galerii de artă şi restaurante. Cazare în Vancouver.

Ziua 7 / 16.08.2020: Vancouver – Victoria – Vancouver

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau opţional excursie în orașul Victoria. Veţi fi transferaţi în portul de unde vă veţi îmbarca pe ferry-boat-ul cu care timp de o oră şi jumătate veţi străbate Strâmtoarea Georgia printre minunatele Insule Gulf, spre oraşul Victoria. Pe parcurs veți admira nu doar un peisaj deosebit ci, cu puţin noroc şi câteva exemplare ale faunei locale, precum vulturi pleşuvi, foci şi chiar balene. Sosire în elegantul oraş Victoria, cel mai britanic oraş canadian, renumit pentru atmosfera de modă veche dată de abundenţa ghivecelor de flori suspendate şi a jardinierelor ce decorează felinarele, balcoanele sau vitrinele. Oraşul a fost denumit în onoarea Reginei Angliei şi este unul dintre cele mai vechi oraşe din nord vestul Canadei. Veţi face un tur panoramic al Victoriei, oraşul grădină, capitala provinciei British Columbia, care va include Parcul Beacon Hill, Piaţa Bastion, Clădirea Parlamentului, Government Street, Chinatown, Beach Drive, Portul Inner şi Hotelul Fairmont Empress Victoria, un simbol al oraşului din sec. al XIX-lea. Dacă timpul va permite (în funcție de ferry-boat), se va putea vizita paradisului botanic alcătuit din cele patru minunate grădini Butchart, renumite la nivel mondial pentru remarcabila colecţie de plante rare care se regăsesc în Grădina Scufundată, Grădina de Trandafiri, Grădina Japoneză şi în cea Italiană (plata intrării la fața locului). După-amiază transfer cu ferry-boat-ul la Vancouver. Cazare în Vancouver.

Ziua 8 / 17.08.2020: Vancouver – Montreal

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare spre Montreal cu compania Air Canada, zbor AC 302 (11:30 / 19:17). Sosire în Montreal, cel mai mare oraş din Provincia Quebec, situat la confluența cursurilor de apă Sfântul Laurenţiu şi Ottawa, pe Insula Montreal şi pe alte 74 de insule. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 9 / 18.08.2020: Montreal

Mic dejun. Zi dedicată oraşului Montreal, oraș aflat pe insula cu același nume, formată la confluența dintre Fluviul Sf. Laurențiu cu Râul Ottawa, desfășurat și pe alte 74 de insule vecine, precum Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene și Ile-Notre-Dame. Orașul sofisticat, avangardist, este cea de-a treia mare aglomerație urbană din lumea vorbitoare de limbă franceză, după Paris și Kinshasa. Împreună cu ghidul local vom porni în turul panoramic de oraș, în timpul căruia vom observa contrastul între orașul vechi, cu străduțe înguste și orașul modern, cu clădiri impresionante. Vom vedea Piața Jacques Cartier, Biserica Notre Dame, clădire construită în anul 1829 în stil neogotic, cunoscută și sub denumirea de capela nunților, aici căsătorindu-se în anul 1994 și Celine Dion, Mount Royal, zona rezidențială cu un frumos parc cu numeroase puncte de belvedere de unde vom putea admira frumoasa panoramă a orașului, Universitatea McGill, Stadionul Olimpic și vechiul port. Vom explora apoi Underground City, realizat în scopul protejării împotriva temperaturilor scăzute care se înregistrează iarna, cu peste 32 km de tuneluri care găzduiesc centre comerciale, hoteluri, bănci, chiar și muzee. Cazare în Montreal.

Ziua 10 / 19.08.2020: Montreal – Quebec

Mic dejun. Plecare spre Quebec, fondat în anul 1608 de Samuel de Champlain, unul dintre cele mai vechi oraşe din America de Nord, reşedinţa administrativă a provinciei cu acelaşi nume, care îşi datorează numele etnicilor Algonquin care îl numeau Kebec, în traducere, locul unde râul se îngustează. Quebecul, este un oraș romantic care a știut cum să conserve cultura francofonă și spiritul european, devenind astfel unul dintre cele mai îndrăgite orașe din Canada. Rivalitatea dintre englezii și francezii din America de Nord a dus la un război care a durat șapte ani, astfel încat, ocupat de către englezi în anul 1759, Quebecul a reușit să obțină totuși dreptul de a folosi și proteja limba și cultura franceză. Așezat pe un promontoriu, pe malul râului Saint Lawrence, cel dintâi așezământ francez de pe continentul nord-american, Quebecul, considerat a fi inima Canadei franceze, este un oraș istoric, de un șarm aparte, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal în orașul vechi cu ziduri fortificate, singurele din America de Nord, unde vom vedea Chateau Frontenac, clădirea Parlamentului, Cartierul Latin, Catedrala Notre Dame de Quebec, Primăria, Place D’Armes și Palatul Regal. Cazare în Quebec.

Ziua 11 / 20.08.2020: Quebec – Ottawa

Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre Ottawa, capitala Canadei, un oraș verde al cărui nume provine de la numele primilor locuitori, numiţi de alte triburi locale ottawa sau cei care fac negoţ cu străinii, datorită atitudinii lor pacifiste față de colonizatori. Însoțiți de ghidul local vom face un tur panoramic de oraș, Ottawa fiind considerat pentru mult timp chintesența celor mai diversificate atracții turistice, un oraș multicultural în care s-au strâns laolaltă tradiții, obiceiuri și culturi diferite. După un început modest ca mic oraș forestier, Ottawa a fost desemnat capitala Canadei de către Regina Victoria în anul 1857, astăzi fiind un centru urban vibrant, adăpostit între Râul Ottawa, Canalul Rideau și Râul Rideau, cu vedere spre dealurile Gatineau ale Quebecului. Clădirile impresionante ale Parlamentului creează un aer de eleganță europeană, cu spirale neo-gotice și turnuri care se înalță spre cer. Vom face un tur panoramic în Ottawa care va include Dealul Parlamentului, Strada Sparks, Rideau Hall, Laurier House și Monetăria Regală. Cazare în zona Ottawa.

Ziua 12 / 21.08.2020: Ottawa – Kingston – Toronto

Mic dejun. În prima parte a zilei vom pleca spre Kingston, vechea capitală a Canadei, unde vom face o croazieră în zona cunoscută drept cele 1000 de insule, cu peisaje incredibile și case de vis. În continuarea zilei vom pleca spre Toronto care se află pe malul nordic al râului Ontario, cel mai mare oraș din Canada, al cincilea cel mai mare oraș din America de Nord, o forță dominantă în afaceri și economie, considerat a fi centrul cultural al Canadei anglofone. Împreună cu ghidul local vom porni într-un tur panoramic al metropolei cosmopolite cu cea mai densă populație din Canada, care va include Cartierul Financiar, Strada Yonge, Forest Hill, Chinatown, Piața St. Lawrence, Primăria Veche și Nouă, Clădirea Parlamentului, Universitatea, precum și CN Tower - turnul televiziunii, unul dintre cele mai înalte turnuri din lume, cu o înălțime de 553 m. Cazare în Toronto.

Ziua 13 / 22.08.2020: Toronto – Niagara – Toronto

Mic dejun. Astăzi vom pleca spre Cascada Niagara, considerată de mulți o minune naturală, care ne va impresiona prin forța sa datorită căderii de apă de la 53 m înălţime și prin debitul său impresionant, care ajunge în timpul verii, la 2800 m3/sec. Excursia va include o plimbare cu vaporașul care ne va duce până aproape de inima cascadei, prilej cu care vom trăi o experiență inedită trecând pe sub cascadă, simțind astfel mai mult grandoarea Niagarei. Vom avea apoi timp liber pentru plimbări individuale, pentru cumpărături sau opțional, veți putea urca în Skylon Tower pentru o vedere panoramică asupra cascadei. Întoarcere la Toronto pentru cazare.

Ziua 14 / 23.08.2020: Toronto – Amsterdam

Mic dejun. Dimineața vom avea timp liber pentru activități individuale şi ultimele cumpărături, cu observația că eliberarea camerelor se face la ora 12:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 692 (17:15 / 06:25).

Ziua 15 / 24.08.2020: Amsterdam – Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 06:25, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:30 / 13:10).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: