TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION MAREA BRITANIE

+ 1
DIFFICULTY

6 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1175 Euro

Scotia - Whisky, legende si castele

Glasgow - Edinburgh - Blair Castle - Aviemore - Inverness - Isle of Skye - Loch Ness - Perth - St Andrews - Stirling - Glasgow
Perioada: 21.07 - 26.07.2020 (6 zile/5 nopti)
_________________________________
O vacanta in Scotia va fi intotdeauna uimitoare!
Trebuie sa recunoastem ca Scotia ramane una dintre preferatele noastre 😊.
Acest teritoriu inzestrat cu peisaje ametitoare, ruine si castele invaluite in legende, orase cosmopolite si avand ca bautura nationala whisky-ul, va fi cu siguranta pe placul oricarui pasionat de calatorii.

PRET/persoana: 1175EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 370 EURO
Reducere a 3-a persoana in camera dubla (pat suplimentar): 20 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
21.07: Bucuresti (Otopeni) 07:00 - Glasgow 09:00 durata zborului: 4h
26.07: Glasgow 09:45 - Bucuresti (Otopeni) 15:20 durata zborului: 3h35min

HARTA

PROGRAM

SCOTIA Whisky, legende si castele

Ziua 1 (21.07): BUCURESTI - GLASGOW - EDINBURGH

Intalnire la ora 05:00 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Blue Air cu decolare la ora 07:00. Sosire in Glasgow la ora locala 09:00. Transfer spre Edinburgh unde vorm participa la un tur panoramic al capitalei scotiene si vom putea admira principalele atractii ale orasului. Vom vedea Carlton Hill si Princess Street si ne vom plimba in centrul vechi pe celebra Royal Mile. In continuare vom vizita Castelul din Edinburgh, castel ce adaposteste bijuteriile Coroanei Scotiene. Optional va propunem vizitarea unui muzeu al al whisky-ului: “Scotch Whisky Experience” (preturi informative: Silver Tour 15 GBP/persoana sau Gold Tour 30 GBP/persoana) . Cazare la hotel Marriott Edinburgh 4* sau similar.

Ziua 2 (22.07): EDINBURGH - PITLOCHRY - CASTELUL BLAIR - AVIEMORE - INVERNESS (260 km)

Mic dejun. Vom calatori spre nord spre Pitlochry, unde vom face un scurt tur al orasului si vom vizita distileria Blair Atholl, una dintre cele mai vechi din Scotia. Aici ni se va explica tehnica de obtinere a celui mai bun whisky: o combinatie intre apa limpede de izvor si orzul auriu, turnate in butoaie de stejar si ascunse in intuneric pentru cel putin 3 ani. Tot aici vom vizita si principala atractie a zilei - Castelul Blair, vechea resedinta a ducilor si contilor de Atholl si sediul ultimei armate private din Europa (un regiment ceremonial ce apartine Ducelui de Atholl). In continuare ne vom indrepta spre statiunea turistica Aviemore situata in Parcul National Cairngorm unde vom face un scurt tur si ne vom bucura de privelistile impresionante oferite de Muntii Cairngorm. In cursul serii vom sosi in Inverness, capitala zonei inalte scotiene “Highland” si ne vom caza la hotel Pentahotel Inverness 4* sau similar.

Ziua 3 (23.07): INVERNESS - CASTELUL EILEAN DONAN - ISLE OF SKYE - INVERNESS (370 km)

Mic dejun. In aceasta zi vom participa la o excursie de o zi spre fascinanta Isle of Skye, insula renumita pentru peisajele dramatice de o frumusete aparte. Pe drum vom vizita si Castelul Eilean Donan, o atractie emblematica a Scotiei, un castel ce apare frecvent in filme si seriale (Highlander, The World is Not Enough). Cazare in Inverness la acelasi hotel.

Ziua 4 (24.07): INVERNESS - LOCH NESS - PERTH - DUNBLANE (230 km)

Dupa micul dejun va propunem optional o croaziera pe lacul Ness. Croaziera va culmina cu vizitarea castelului Urquhart, ale carui ruine dateaza din secolele XIII - XVI (pret informativ croaziera pe Loch Ness si vizitarea castelului Urquhart: 30 GBP/persoana, valabil pentru minim 20 de platitori). Dupa-amiaza tarziu vom ajunge in Perth si vom descoperi intr-un tur panoramic principalele atractii ale vechii capitale scotiene pentru cinci secole. Cazare in Dunblane la hotel DoubleTree by Hilton Dunablane Hydro 4* sau similar.

Ziua 5 (25.07): DUNBLANE - ST ANDREWS - STIRLING - GLASGOW (215 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne vom intoarce in Glasgow urmand ca pe drum sa oprim in orasul St Andrews, renumit centru universitar cu stradute medievale si cladiri traditionale impresionante. Aici vom vizita ruinele castelului St. Andrews, amplasate intr-un cadru natural pitoresc, pe un promontoriu ce domina plaja Castel Sands si Marea Nordului. Urmatoarea oprire va fi in Stirling, vechea capitala a Scotiei, un oras incarcat de istorie avand ca principale atractii Castelul (interior) si Argyll’s Lodging (exterior) - resedinta Contelui de Stirling si ulterior a contilor de Argyll. Vom vizita aceste 2 obiective precum si King’s Knot, fost teren de vanatoare, ulterior transformat in gradina regala. Aceasta gradina are in centru o movila cunoscuta sub denumirea de King’s Knot care se presupune ca acopera celebra masa rotunda a legendarului rege Arthur. In cursul serii vom ajunge in Glasgow. Cazare la hotel Ibis Glasgow Centre 3* sau similar.

Ziua 6 (26.07): GLASGOW - BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport in jurul orei 06:30 dimineata. Imbarcare pe cursa Blue Air cu plecare la ora locala 09:45 si sosire pe aeroportul Otopeni la ora 15:20.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: