DIFFICULTY

6 zile

MIN. AGE

1 Persoana

630 Euro

Sicilia - Un muzeu in aer liber

Catania – Etna – Taormina – Palermo (optional) – Siracuza (optional)
Plecari: 29.04, 03.06, 19.10.2020
(6 zile/ 5 nopti)
_________________________________
O eterna raspantie a Mediteranei, splendida insula Sicilia continua sa isi seduca vizitatorii cu diversitatea impresionanta a peisajelor si a comorilor culturale. Este dificil sa descrii in doar cateva fraze Sicilia, o insula “impodobita” de stralucitoarea Mediterana care are la tot pasul monumente UNESCO. Sicilia ne impresioneaza prin diversitatea sa culturala, insula fiind stapanita pe rand de greci, romani, bizantini, normanzi si arabi, popoare care si-au lasat amprenta asupra acestor locuri.
Va invitam sa descoperiti aceasta minunata insula!

PRET/persoana, loc in camera dubla, taxe incluse
Plecare 29.04: 630EURO
Plecare 03.06: 645EURO
Plecare 19.10: 598EURO
Reducere a treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 45 EURO
Reducere primul copil 2 – 11,99 ani in camera cu 2 adulti: 215 EURO
Reducere primul copil 12 – 15,99 ani in camera cu 2 adulti: 105 EURO
Supliment camera single: 115 EURO / persoana

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Plecari 29.04 si 03.06:
Otopeni 07:30 – Catania 08:45 durata zborului: 2 ore si 15 minute
Catania 16:10 – Otopeni 19:15 durata zborului: 2 ore si 5 minute
Plecare 19.10:
Otopeni 14:0 – Catania 15:25 durata zborului: 2 ore si 15 minute
Catania 16:10 – Otopeni 19:15 durata zborului: 2 ore si 5 minute

HARTA

PROGRAM

SICILIA Un muzeu in aer liber

Ziua 1: BUCURESTI – CATANIA – ETNA – TAORMINA – LETOJANNI (120 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 05:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Catania, cu decolare la ora 07:30 (cu exceptia datei de 19.10, unde intalnirea va avea loc la ora 12:00, iar decolarea va fi la ora 14:10). Dupa aterizarea in Catania, ne vom imbarca in autocar pentru a vizita doua dintre cele mai importante atractii turistice din Sicilia: Vulcanul Etna si statiunea Taormina. Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa si vom parcurge drumul spre vulcan trecand pe langa culturi cu vita de vie, livezi de citrice, paduri de castani si peisaje bizare create de lava, pana vom ajunge la altitudinea de 1900 m. La aceasta altitudine vom face o oprire de aproximativ 3 ore. Optional (contra cost) se poate face o ascensiune pana la 2900 m. Continuam cu vizita renumitei statiuni Taormina situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Orasul a fost construit pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului unde se afla cel mai renumit obiectiv turistic: teatrul grec care dateaza din secolul al III-lea î.Hr (intrare optionala). Pentru plecarea din data de 19.10, excursia la Etna si Taormina se va realiza in ziua a doua. Transfer si cazare la hotel Antares 4* sau similar. Cina va fi servita la hotel, iar bauturile la cina sunt incluse (½ sticla de apa si ¼ sticla de vin pe persoana).

Ziua 2: TAORMINA - TIMP LIBER

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plimbare pe malul marii sau pentru a explora pe cont propriu Taormina si pentru a achizitiona suveniruri. Pentru plecarea din data de 19.10, in aceasta zi se va organiza excursia la Etna si Taormina. Cina cu bauturi incluse si cazare la hotel.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA INSULELE EOLIENE: LIPARI SI VULCANO (180 km)

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala catre Insulele Eoliene. Aceste insule alcatuiesc un arhipelag vulcanic situat in nordul Siciliei, in Marea Tireniana, iar numele lor vine de la semizeul vantului, Aeolus. Lipari este cea mai mare dintre insulele Eoliene si in timpul popasului pe insula puteti vizita orasul istoric. Navigand in jurul insulei, veti descoperi formatiuni stancoase cu forme ciudate, modelate de vant, apa si timp. Urmatoarea oprire este insula Vulcano, unde veti avea ocazia sa inotati in apele calde, bucurandu-va si de plaja. Ecotaxa si pranzul nu sunt incluse. Intoarcere la hotel, cina cu bauturi incluse si cazare

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA PALERMO – MONREALE (550 km)

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la Palermo, capitala culturala, economica si turistica a Siciliei, un oras bogat in istorie, arta si cultura. Veti putea admira cele mai frumoase obiective turistice: Palatul Normand cu capela Palatina, Palazzo Mirto, opera din Palermo si Teatro Massimo unde s-au filmat scenele finale din trilogia “Nasul”. In continuare vom vizita orasul Monreale care este situat la doar 10 km distanta de Palermo. Situat pe colina Monte Caputo, orasul ne dezvaluie o frumoasa priveliste asupra orasului Palermo si a vaii fertile Conca D’oro. Pe langa prelivelistea deosebita, cea mai importanta atractie turistica din Monreale este Catedrala, monument national si unul dintre cele mai fine exemple de arhitectura normanda din Sicilia. Intoarcere la hotel Antares, cina cu bauturi incluse la hotel.

Ziua 5: EXCURSIE OPTIONALA LA SIRACUZA (240 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Siracuza. Azi vom descoperi impreuna Siracuza, celebrul oras al lui Arhimede. La Siracuza se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si “urechea” lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Pe langa parcul arheologic, orasul Siracuza in sine este o atractie importanta deoarece este o dovada a istoriei tumultoase a Siciliei, fiind dominata pe rand de bizantini, bourboni, arabi, normanzi si aragonezi. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista UNESCO. In centrul istoric al orasului Siracuza situat pe insula Ortigia vom putea vedea fantana Dianei, templul Minervei, fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena din secolul al VII-lea i.Hr. Cazare, cina cu bauturi incluse la hotel.

Ziua 6: CATANIA – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare dimineata spre Catania pentru un tur pietonal in centrul orasului. Orasul Catania este al doilea ca marime din Sicilia si este situat la poalele Muntelui Etna. Culorile predominante in acest oras baroc sunt albul si negrul, asa cum putem vedea la fantana elefantului din Piata Duomo. Vom face un tur pietonal in centrul orasul Catania in care vom descoperi Via Etnea si opera Teatro Bellini care poarta numele faimosului compozitor italian Vincezo Bellini, nascut in Catania. Transfer cu autocarul la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora locala 16:10. Sosire in Bucuresti la ora 19:15.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: