TYPOLOGIES
DIFFICULTY

.

MIN. AGE

1 Persoana

995 Euro

SPANIA DE NORD SI PORTO

 • PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA -

Tara Bascilor – Cantabria – Asturias – Galicia – Porto 

Plecare: 01.06.2020

(9 zile / 8 nopti)

Nordul Spaniei este la fel de spectaculos ca si restul tarii, de o mare diversitate peisagistica si arhitecturala. Va invitam sa descoperiti: Bilbao – cel mai important oras al Tarii Bascilor, La Santander – insorita capitala a Cantabriei, Oviedo - centrul spiritual si intelectual al Asturiei.

Al doilea oras ca marime din Portugalia, Porto a fost declarat patrimoniu universal UNESCO din 1996.

Oras boem, incanta prin centrul sau istoric, cladiri remarcabile si recunoscutul vin de Porto

PRET/persoana: 995 EURO

(loc in camera dubla/tripla)

Supliment camera single: 395 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

01.06 Cluj-Napoca 18:05 – Munchen 18:50                                                                                             durata zborului: 1h 45min

01.06 Munchen 21:20 – Bilbao  23:30                                                                                                        durata zborului: 2h 10min

09.06 Porto 06:00 – Frankfurt 09:40                                                                                                           durata zborului: 2h 40min

09.06 Frankfurt 14:30 – Cluj-Napoca 17:30                                                                                              durata zborului: 2h 00min

Servicii Incluse

transport cu avionul Cluj-Napoca – Bilbao si Porto – Cluj-Napoca cu compania LUFTHANSA;

8 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 4* standard: 3 nopti in Bilbao, 1 noapte in Oviedo, 2 nopti in Lugo, 2 nopti in Porto;

transferuri aeroport – hotel – aeroport;

transport pe teritoriul Spaniei si Portugaliei cu autocar dotat cu aer conditionat;

tururi de oras cu ghid local in Bilbao si Porto;

vizitarea oraselor Santander, Oviedo, Lugo cu insotitorul de grup;

insotitor roman de grup;

taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii Neincluse

asigurarea medicala (optionala);

asigurarea storno (optionala) se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;

excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;

bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 30 EURO/persoana – se practica in Spania, se achita la sosirea in tara de destinatie.

HARTA

PROGRAM

SPANIA DE NORD SI PORTO

Ziua 1, 01.06 (luni): CLUJ-NAPOCA – BILBAO

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16:00 la aeroportul international Avram Iancu Cluj-Napoca pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA spre Bilbao (schimbarea cursei la Munchen). Sosire in Bilbao la ora locala 23:30. Transfer si cazare la Hotel Hesperia Bilbao 4* sau similar .

Ziua 2, 02.06 (marti): BILBAO – SANTANDER – BILBAO (~200 km)

Mic dejun. Vom vizita Santander - oras - statiune de litoral, un important centru turistic de pe coasta de nord a Spaniei. Insorita capitala a Cantabriei se desfasoara de-a lungul celui mai mare port natural (golf) din Marea Cantabria. Stilul arhitectonic de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea este cel mai bine reprezentat de cazinourile din apropierea plajelor. Cea de-a doua parte a zilei este dedicata orasului Bilbao, cel mai important din regiunea Tarii Bascilor. Minuni ale arhitecturii moderne precum Muzeul Guggenheim si Palatul Euskalduna atrag mii de turisti in Bilbao, contrastand puternic cu casco viejo - centrul istoric, ce dateaza din secolul XIV. Localnicii vorbesc propria limba - euskera - limba care nu are similitudini cu spaniola si cu nicio alta limba din lume. Si nu doar limba este aparte, ci si gastronomia, arta, muzica si sporturile, toate facand din aceasta regiune un tinut cu adevarat special. Bascii originari sunt priviti ca fiind ultimii supravietuitori ai triburilor aborigene care au populat odinioara Europa. Acestia sunt cu adevarat speciali - de la grupa sanguina pana la trasaturile fizice. Cazare la Hotel Hesperia Bilbao 4* sau similar .

Ziua 3, 03.06 (miercuri): SAN SEBASTIAN – BIARRITZ (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala catre San Sebastian numit Donostia in limba basca - o statiune de litoral situata pe coasta Atlanticului, in Golful Biscaya din nordul Spaniei. Este o destinatie turistica recunoscuta pentru plajele foarte bune,un oras cu bulevardele largi, cladiri moderne dar si clasice, pentru parcurile cu flori multicolore, pentru clima umeda si schimbatoare, dar si pentru Festivalul de Film care are loc in fiecare toamna aici. Dintre zonele de interes, centrul vechi ofera cafenele, baruri, cluburi si restaurante, unde puteti gusta traditionalele tapas. Monumentele arhitectonice ale orasului sunt: Biserica Baroca Santa Maria, Biserica Gotica San Vincente si Muzeul San Telemo. Plecam apoi catre Biarritz, faimoasa si exclusivista statiune aflata pe coasta franceza. Aceasta ofera kilometri intregi de plaje cu nisip, o gama variata de sporturi pe apa, arhitectura caracteristica secolului XIX, restaurante, baruri, cafenele. Seara ne intoarcem in Bilbao. Cazare la Hotel Hesperia Bilbao 4* sau similar .

Ziua 4, 04.06 (joi): BILBAO - FUENTE DE – PICOS DE EUROPA – OVIEDO (~400 km)

Mic dejun. Dedicam prima parte a zilei celei mai inalte zone din nordul Spaniei si ne vom indrepta spre Fuente De. Vom ajunge la baza telefericului care ne va transporta pana la altitudinea de 1850 m pentru a ne putea bucura de peisaje montane care taie respiratia in Picos de Europa, parte a lantului Muntilor Cantabrici. Continuam drumul si sosim in Oviedo unde se gaseste una dintre cele mai vechi universitati europene, inaugurata in 1608. Alte monumente de mare valoare istorica si arhitectonica sunt: Manastirea San Vicente, Catedrala ce dateaza din secolul al XIII-lea, Bazilica San Julián de los Prados, cladirea Camerei de Comert. Conform unor surse istorice, orasul a fost intemeiat in anul 761 de calugarii Maximo si Fromestanus. Cazare la Hotel OCA Santo Domingo Plaza 4* sau similar in Oviedo.

Ziua 5, 05.06 (vineri): OVIEDO – LUGO (~230 km)

Mic dejun si deplasare catre Lugo. Sosim in Lugo si incepem vizita singurului oras din Europa inconjurat complet de zidurile intacte ale unei cetati romane. Peretii ating o inaltime de 10 – 15 metri de-a lungul unui circuit de 2117 m, cu 71 turnuri si 10 porti. Cele zece porti ale acestui zid ofera acces spre centrul istoric Lugo, o zona urbana cu strazi pietonale si cladiri sobre din granit. Aceste ziduri ridicate in secolul al III-lea sunt protejate de UNESCO, intrand in Patrimoniului Cultural Mondial. Cazare la Gran Hotel Lugo 4* sau similar in Lugo.

Ziua 6, 06.06 (sambata): SANTIAGO DE COMPOSTELA (optional)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Santiago de Compostela, unul dintre cele mai importante centre crestine de pelerinaj. Numele orasului a fost preluat de la Sfantul Apostol Iacob, prima biserica dedicata acestuia fiind ridicata in secolul al IX-lea, pe locul fostului sau mormant. Centrul istoric al orasului Santiago de Compostela a fost inscris in anul 1985 pe lista Patrimoniului cultural UNESCO. Principalele atractii turistice sunt: Catedrala, Manastirea San Pelayo, Muzeul de Arta Sacra. Santiago de Compostela se afla la aproximativ 35 km de coasta Atlanticului si la 74 km sud de orasul La Coruna, si este punctul terminus al faimosului traseu medieval de pelerinaj Camino de Santiago - Drumul lui Iacob. Cazare la Gran Hotel Lugo 4* sau similar in Lugo.

Ziua 7, 07.06 (duminica): LUGO - PORTO ( ~305 km)

Mic dejun si deplasare spre Porto. Sosim in Porto unde avem programat un tur al orasului cu ghid vorbitor de limba engleza. Toata lumea spune despre Porto ca este cea mai frumoasa doamna a Portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal UNESCO. Incepem turul cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala in stil romanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St Francis si Palatul Stock Exchange. Cazare la Hotel NF Fenix Porto 4* sau similar in Porto.

Ziua 8, 08.06 (luni): PORTO

Mic dejun. Timp liber pentru vizite si plimbari individuale. Cazare la Hotel NF Fenix Porto 4* sau similar in Porto.

Ziua 9, 09.06 (marti): PORTO – CLUJ-NAPOCA

Mic dejun la pachet. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA Porto – Cluj-Napoca (schimbarea cursei la Frankfurt) cu plecare la ora 06:00. Vom ajunge in Cluj-Napoca la orele 17:30.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: