TYPOLOGIES

Circuite Avion Elvetia

+ 2
DIFFICULTY

9 zile

MIN. AGE

1 Persoana

960 Euro

Ţara superlativelor și a tradiţiilor seculare Elveția

Zurich – Basel – Neuchâtel – Yverdon Les Bains Geneva – Lausanne Tasch – Zermatt – Vevey – Montreux – Berna – Interlaken – Jungfraujoch – Lucerna – Schaffhausen – Rheinfall – Lacul Konstanz – St. Gallen

 

În conștiința generală a civilizației contemporane, Elveția este țara superlativelor, o țară mică ce a devenit un etalon în multe domenii, în care cele mai puternice și mai respectate simboluri sunt: principiul suveran al echității, profunzimea valorilor umaniste, natura și precizia ceasornicelor. Toate aceste repere și multe altele sunt cuprinse în circuitul dedicat acestei țări, un circuit dozat în mod echilibrat, care pune în valoare polivalența culturală, în balanță cu frumusețea și complexitatea naturii.

Perioada:  25.08 – 02.09.2020

TARIF:  960 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 375 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turiști; pt. un grup mai mic, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 25.08.2020: București – Zurich

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 14:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Swiss Airlines). Plecare cu compania Swiss Airlines, zbor LX 1885 (16:00 / 17:25) spre Zurich liderul mondial în ce privește calitatea vieții, capitala culturală a Elveţiei şi capitala bancară a lumii, oraşul în care a apărut curentul dadaist şi în care James Joyce a scris capodopera Ulise. Transfer pentru cazare la hotel.

Ziua 2 / 26.08.2020: Zurich – Basel – Neuchâtel – Yverdon Les Bains

Ziua 3 / 27.08.2020: Yverdon Les Bains – Geneva – Laussane

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Geneva, cel mai cosmopolit oraş elveţian situat pe malul lacului Leman, un important centru financiar european, capitala internaţională a păcii, titulatură obţinută datorită culturii şi tradiţiilor sale umanitare. Geneva este un oraș al armoniei și al unificării valorilor internaționale, cu un aspect cosmopolit și monumente memorabile. Vom face un tur panoramic și pietonal care va conține câteva teme principale, reprezentative pentru spiritul orașului. Tema Reformei protestante a bisericii lui Jean Calvin, din sec. al XVI-lea ne invită să vizităm catedrala Saint Pierre, cea mai veche clădire din oraş și Monumentul Reformei. Tema gândirii liberale și a valorilor umaniste ne va purta pașii spre monumentele ducelui de Brunswick, al lui Rousseau și Henry Dunant (fondatorul Crucii Roșii). Tema eleganței aristocratice ne va îndrepta pașii spre malul lacului, pentru a admira hoteluri-palate și vapoare de epocă sau tema modernității și globalizării ne va propune, pe parcursul turului panoramic, Palatul Națiunilor și sediile organizațiilor internaționale. După-amiază vom pleca spre Laussane, capitala cantonului Vaud, sediul Comitetului Olimpic Internaţional. Cazare în Lausanne.

Ziua 4 / 28.08.2020: Lausanne – Tasch – Zermatt – Lausanne

Mic dejun. În această zi vom pătrunde în Cantonul Valais, pe un traseu ce va urma larga vale superioară a mărețului Ron, un fluviu născut pe înălțimile de deasupra ghețarului Gletsch, cuprins în albia dintre Alpii Bernezi și Alpii Valaisani, pierdut în adâncurile lacului Leman și apoi deviat în Franța. Regiunea care continuă să fie sălbatică, îndepărtată și extrem de spectaculoasă, a fost declarată de UNESCO, în anul 2001, Patrimoniu Mondial. Vom ajunge în Tasch de unde vom urca cu trenul electric în Zermatt, stațiune de renume mondial, situată la o altitudine de 1616 m, unde nu circulă nici un autovehicul, cu excepția celor electrice ce deservesc hotelurile, locul unde toți împătimiții de munte se închină idolului suprem, Matterhorn (4478 m). Acest vârf din Alpi este cel mai temut și admirat pentru aspectul său ireal și pentru aparenta inaccesibilitate, fiind privit drept cea mai mare provocare pentru profesioniștii escaladei alpine, inabordabil până în anul 1865, când a fost cucerit de alpinistul englez Whimper. Vom putea urca opțional, cu transportul pe cablu, pe vârful vecin, la 3883 m sau, la alegere, cu trenul alpin către Gornergrat (3089 m), pe un traseu feeric, pentru priveliști panoramice, cu văi create de ghețari și cu multe piscuri de peste 4000 m. Întoarcere cu trenul în Tasch, de unde ne vom întoarce pentru cazare la hotelul din Lausanne.

Ziua 5 / 29.08.2020: Lausanne – Vevey – Montreux – Berna – Interlaken

Ziua 6 / 30.08.2020: Interlaken – Jungfraujoch – Interlaken

Ziua 7 / 31.08.2020: Interlaken – Lucerna – Zurich

Mic dejun. Plecare către zona din Elveția Centrală, din jurul lacului Lucerna, una dintre cele mai plăcute surprize a circuitului nostru, datorită peisajului unic cu sate bucolice înșirate ordonat în jurul centrelor medievale, cu case vopsite în culori pastelate, cu flori la ferestre și cu capitala Lucerna, un oraș fermecător situat într-un golf adânc, flancat de munți înalți. Vom ajunge în Lucerna, oraşul dintre cele patru cantoane, unde vom vizita partea veche a cetății care străjuiește, de-o parte și de alta, albia îngustă a râului Reuss, după ce acesta se desparte de Lacul Lucerna. Vom descoperi un centru istoric calm, la fel ca apele care clipocesc printre pilonii străvechilor sale poduri de lemn, precum Podul Capelei construit în anul 1365, cel mai vechi pod de lemn din Europa, care împreună cu turnul de apă al orașului este cea mai fotografiată construcţie din Lucerna. Orașul se mândrește și cu Primăria veche, Piața de vin, Spreuerbrucke, podul acoperit, ornat cu picturi de secol XVII și cu multe case cu pereții exteriori pictați în manieră barocă, dispuse în piețe romantice, decorate cu fântâni. Itinerariul zilei va continua către Zurich, unde vom face un tur pietonal în Altstadt, cartierul grandios și luxos din centrul medieval, de unde, traversând de mai multe ori Canalul Limat, vom avansa spre Lacul Zurizhsee, cu mai multe popasuri la casele breslelor, primăria barocă, bisericile gotice Fraumunster, Wasserkirche și Grossmunster, până la clădirea neoclasică a operei. Opțional, vom putea face o croazieră cu o durată de o oră și jumătate prilej de a admira zona reședințelor selecte de pe malul lacului. Cazare în Zurich.

Ziua 8 / 01.09.2020: Zurich – Schaffhausen – Rheinfall – Lacul Konstanz – St. Gallen – Zurich

Ziua 9 / 02.09.2020: Zurich – București

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre București cu compania Swiss Airlines, zbor LX 1884 (12:00 / 15:20).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: