TYPOLOGIES
DIFFICULTY

6 zile

MIN. AGE

1 Persoana

730 Euro

Toscana - Florenta si Val D’Orcia

Florenta – Siena – San Quirico D’Orcia – Perugia si Assisi (optional) – Pienza – Montepulciano – Montalcino – San Gimignano
Perioada: 15.04 – 20.04.2020 (6 zile/ 5 nopti)
_________________________________
Toscana este una dintre regiunile cele mai frumoase ale Italiei. De la Florenta cea bogata in istorie si arta, pana la
colinele verzi si unduitoare ale Sienei, orice vizita in Toscana devine o incantare pentru simturi. Cand ne gandim la Toscana, ne imaginam domul emblematic al catedralei din Florenta sau chiparosii inalti si drepti care strajuiesc drumurile ce duc spre micile ferme toscane. Peisajele Toscanei sunt poate cel mai bun material pentru cartile postale. Campurile aurii cu cereale, livezile argintii de maslini si culturile cu vita de vie formeaza un preludiu gratios spre orasele medievale situate in varful dealurilor.

PRET/persoana: 730EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
A treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 710 Euro
Primul copil 2 – 6,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (pat suplimentar): 565 Euro
Primul copil 7 – 11,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (pat suplimentar): 670 Euro
Supliment camera single: 125 EURO / persoana (maxim 3 camere)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
15.04: Otopeni 07:00 – Florenta 08:15 durata zborului: 2 ore si 15 min
20.04: Florenta 21:30 – Otopeni 00:35 durata zborului: 2 ore si 15 min

HARTA

PROGRAM

TOSCANA Florenta si Val D’Orcia

Ziua 1 (15.04): BUCURESTI – FLORENTA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00, pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR spre Florenta, cu decolare la ora 07:00. Aterizare in Florenta la ora locala 08:15 si transfer cu autocarul la hotel pentru depozitarea bagajelor. In continuare vom face impreuna cu ghidul local un tur pietonal de aproximativ 3 ore al Florentei. Splendidul oras al artelor a fost recunoscut de UNESCO drept Patrimoniu Universal datorita bogatiei si frumusetii monumentelor sale. Incantatorul centru istoric al orasului ne atrage cu numeroasele sale capodopere, in timp ce arhitectura si marmura colorata a catedralelor sale ne amintesc de trecutul sau glorios si rolul pe care l-a jucat in dezvoltarea curentului renascentist, al culturii si artei. In timpul turului pietonal vom avea ocazia sa admiram cateva dintre cele mai renumite atractii ale orasului: Catedrala Santa Maria del Fiore, acoperita de faimosul dom al lui Brunelleschi, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio (vizite exterioare). Intoarcere si cazare la hotel Paris 3* sau similar

Ziua 2 (16.04): FLORENTA – ORASUL ARTELOR

Mic dejun la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar azi va propunem timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup a celor mai renumite monumente ale orasului. Nu ratati o vizita in Piazzale Michelangelo, de unde veti putea admira o frumoasa panorama asupra orasului si a raului Arno. Transportul intre hotel si oras precum si intre obiectivele turistice nu este inclus. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 3 (17.04): FLORENTA – SIENA – SAN QUIRICO D’ORCIA (125 km)

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre unul dintre cele mai frumoase orase istorice ale Toscanei: Siena. Calatoria catre sudul Toscanei este un bun prilej de a admira peisajele oferite de colinele toscane, unduitoare si fermecatoare, verzi sau galbene, in functie de culturile ce le acopera. Dupa sosirea in Siena, vom face impreuna cu ghidul local un tur pietonal in centrul istoric al orasului. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale, cu o istorie mareata: in secolele XII-XIII, Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piazza del Campo este piata principala a orasului, una dintre cele mai mari piete medievale. In aceasta piata are loc in fiecare an Il Palio di Siena, un concurs ecvestru in care fiecare circumscriptie a orasului are un reprezentant, traditie ce se pastreaza inca din secolul al XIV-lea. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si verde, are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Ne continuam calatoria spre sudul Toscanei, spre San Quirico D’Orcia, unde ne vom caza la hotel Palazzuolo 3* sau similar. Cina la hotel cu bauturi incluse ( ½ sticla de apa si ¼ sticla de vin de persoana).

Ziua 4 (18.04): EXCURSIE OPTIONALA PERUGIA SI ASSISI (235 km)

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in Umbria, regiune invecinata cu Toscana si leaganul civilizatiei etrusce. In drum spre Perugia vom trece pe langa lacul Trasimeno, un mic paradis natural, adapost al mai multor specii de pasari. Dupa sosirea in Perugia, vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului situat pe un deal si inconjurat partial de ziduri fortificate. Perugia a fost unul dintre cele 12 orase stat etrusce cunoscute in trecut sub numele de “lucumonies”. Orasul a pastrat zidurile masive din perioada etrusca, precum si multe alte cladiri din perioada medievala si renascentista. Perugia este in prezent un important centru cultural, artistic si universitar, universitatea din Perugia fiind infiintata in anul 1308. In continuare vom vizita Assisi, locul de nastere al Sf. Francisc de Assisi, intemeietorul ordinului franciscan in anul 1208. Assisi are o deosebita importanta spirituala, este un important centru de pelerinaj si a fost declarat de UNESCO Patrimoniu Universal datorita structurilor sale franciscane dintre care cea mai importanta este bazilica Sf. Francisc decorata cu fresce de Giotto. Intoarcere la hotel, cina cu bauturi incluse si cazare.

Ziua 5 (19.04): VAL D’ORCIA CU DEJUN DE PASTE: MONTALCINO, PIENZA SI MONTEPULCIANO (80 km)

Mic dejun. Azi va propunem o excursie in zona cea mai reprezentativa pentru Toscana: Val D’Orcia. Cu ale sale coline unduitoare, acoperite de cereale sau vita de vie, cu palcuri de chiparosi printre care se ascund case toscane din piatra si sate medievale cocotate pe varful colinelor mai inalte, Val D’Orcia este o revelatie la fiecare pas. Fiecare cotitura a drumului ne ofera un peisaj unic, o adevarata incantare estetica. Prima vizita in Val D’Orcia este in Montalcino, un incantator oras istoric fortificat, renumit pentru vinul Brunello de Montalcino; orasul este dominat de castelul Rocca, construit in 1361 pentru a marca dominatia Sienei. Dupa o plimbare prin Montalcino, vom pleca spre Pienza, unul dintre cele mai frumoase orase din Val D’Orcia, cu o pozitie strategica, pe varful unui deal. De aici putem admira privelistea oferita de colinele toscane. Acest orasel incantator este cunoscut ca “orasul ideal al Renasterii” si este creatia umanistului Enea Silvio Piccolomini care a devenit mai tarziu Papa Pius al IIlea. El si-a folosit banii si influenta pentru a transforma satul sau natal in ceea ce el considera orasul utopic. Principalele repere ale orasului sunt: catedrala, Palatul Piccolomini, primaria si piata centrala. Strada principala a orasului este plina de magazine in care puteti cumpara si degusta produse locale traditionale. Vom servi un dejun de Paste intr-un restaurant local, dupa care ne vom indrepta spre Montepulciano, un oras medieval de o frumusete rara situat pe varful unui deal din sudul Toscanei. Orasul plin de palate elegante in stil renascentist, de biserici vechi si piete incantatoare se poate lauda cu unele din cele mai frumoase privelisti din zona Val D’Orcia. Piazza Grande este centrul orasului medieval si locul unde se desfasoara principalele evenimente din oras. O plimbare pe stradutele inguste este cel mai bun mod de a descoperi Montepulciano. Intoarcere la hotel, cina cu bauturi incluse si cazare.

Ziua 6 (20.04): SAN QUIRICO D’ORCIA – SAN GIMIGNANO – FLORENTA (155 km)

Mic dejun la hotel. Plecare spre oraselul medieval fortificat San Gimignano, care evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Dupa un tur pietonal al orasului, ne vom indrepta spre aeroportul din Florenta pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Bucuresti, cu decolare la ora 21:30. Aterizare in Bucuresti la ora 00:35.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: