TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION TURCIA

+ 2
DIFFICULTY

10 zile

MIN. AGE

1 Persoana

690 Euro

Turcia intre Orient si Occident

Istanbul – Ankara – Cappadocia – Konya – Pamukkale – Kusadasi– Antalya
Plecari: 22.04, 16.05, 28.05.2020
(10 zile/9 nopti)
_________________________________
Preferata de turisti pentru vacanta si adorata pentru aromele orientale, Turcia este o tara unde se imbina mai multe lumi care au contribuit din plin la istoria omenirii.
Cu siguranta veti fi vrajiti de farmecul Anatoliei - un taram sacru, nelumesc, care ascunde biserici in mijlocul rocilor
vulcanice, fortarete, labirinturi subterane sau orase stravechi construite sub pamant.
Incercati bucataria turceasca, vizitati atractiile marei metrople Istanbul si pregatiti-va pentru shopping in bazar!

PRET/persoana: 690 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 175 EURO
A treia persoana in camera dubla, adult (pat suplimentar): 675 EURO
Primul copil 2-11,99 ani in camera dubla: 540 EURO
ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat. Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Plecare 22.04.2020
22.04.2020 Bucuresti 08:35 - Istanbul 09:50 / TAROM durata zborului: 1h15min
01.05.2020 Antalya 13:40 - Bucuresti 15:35 / PEGASUS AIRLINES durata zborului: 1h55min
Plecare 16.05.2020
16.05.2020 Bucuresti 08:35 - Istanbul 09:50 / TAROM durata zborului: 1h15min
25.05.2020 Antalya 09:00 - Bucuresti 10:55 / PEGASUS AIRLINES durata zborului: 1h55min
Plecare 28.05.2020
28.05.2020 Bucuresti 08:35 - Istanbul 09:50 / TAROM durata zborului: 1h15min
06.06.2020 Antalya 09:15 - Bucuresti 11:05 / SUN EXPRESS durata zborului: 1h50min

HARTA

PROGRAM

TURCIA Intre Orient si Occident

Ziua 1: BUCURESTI - ISTANBUL

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:00 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 08:35 si sosire in Istanbul la ora locala 09:50. Transfer in oras pentru tur pietonal cu insotitorul de grup unde admiram principalele obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Dupa-amiaza, timp liber sau, optional, vizitarea Palatului Topkapi (secolul al XV-lea), simbol al Imperiului Otoman, localizat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Cazare la hotel Orka Royal 4* sau similar.

Ziua 2: ISTANBUL - Palatul Dolmabahce si cele doua continente (optional)

Mic dejun. Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce - ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Pentru plecarea din 22.04 aceasta optionala se poate face in prima zi (Palatul Dolmabahce este inchis joi). Dupa-amiaza, putem opta pentru o croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia

Ziua 3: ISTANBUL - ANKARA (450 km)

Mic dejun. Plecare catre Ankara unde vom avea prevazut un tur panoramic al capitalei Turciei. Aici vom admira Mausoleul Ataturk (Mustafa Kemal Ataturk a fost fondatorul si primul presedinte al Turciei, fiind personalitatea cea mai importanta a tarii), precum si alte obiective importante ale orasului. Cazare si cina la hotel Atalay 4* sau similar.

Ziua 4: ANKARA - CAPPADOCIA (250 km)

Mic dejun. Astazi vom intra in tainele regiunii Cappadocia si vom face o oprire la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor (intrare optionala, vizita nu este recomandata persoanelor care sufera de claustrofobie). Continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Urmeaza oprire la Urgup pentru a admira cele “trei frumuseti” (3 stanci faimoase in zona). Facem apoi o oprire in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra; vom putea urca la cateva manastiri rupestre de unde vom putea admira o frumoasa priveliste asupra zonei (Valea Rosie). Ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Vom face o ultima oprire pentru a admira panorama Cappadociei de la “castelul” Ortahisar. Cazare si cina la hotel Tassaray 4* sau similar (standardul hotelurilor din Cappadocia nu este similar cu cel al hotelurilor din Antalya, zona fiind mai austera si mai putin dezvoltata din punct de vedere al unitatilor de cazare).

Ziua 5: CAPPADOCIA

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Cappadociei, zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Optional, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare (aceasta activitate depinde exclusiv de conditiile meteo si de disponibilitatile existente la fata locului). Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom face o oprire pentru a fotografia de la inaltime Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira “Fairy Chimneys” - “Hornurile zanelor” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare). Urmeaza o oprire la muzeul in aer liber Goreme - complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios (intrare optionala). Revenim la hotel. Dupa cina, optional, va propunem participarea la o seara turceasca cu dansuri traditionale, spectacol ce se va desfasura intr-o pestera.

Ziua 6: CAPPADOCIA - KONYA - PAMUKKALE (625 km)

Mic dejun. Plecare catre Pamukkale. Vom face o scurta oprire la Sultanhan, un caravanserai (han unde caravanele comerciantilor opreau pentru cazare si masa) din provincia Aksaray. Ne indreptam catre Konya, veche capitala a seleucizilor, unde vom vizita asezamantul dervisilor rotitori si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. Sosire in Pamukkale in cursul serii. Cazare si cina hotel Tripolis 4* sau similar.

Ziua 7: PAMUKKALE - KUSADASI, Marea Egee (180 km)

Ziua 8: KUSADASI - excursie la Efes (optional)

Mic dejun. Optional, excursie la Efes, unul dintre cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras cu marele amfiteatru, Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii), precum si “casa” Fecioarei Maria. Dupa-amiaza, timp liber in Kusadasi, renumita statiune de pe malul Marii Egee, pentru cumparaturi sau plimbari. Cina la hotel

Ziua 9: KUSADASI - ANTALYA, Marea Mediterana (390 km)

Mic dejun. Astazi ne continuam drumul de-a lungul Muntilor Taurus catre orasul Antalya - renumita statiune de vacanta de pe coasta mediteraneana. Vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile orasului vechi. De asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intrunul dintre cele mai vestite bazaruri din oras. Aici vom gasi la tot pasul magazine de bijuterii, pielarie sau textile cu o mare diversitate de produse. Cazare si cina la hotel The Corner Park 4* sau similar

Ziua 10: ANTALYA - BUCURESTI

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa PEGASUS AIRLINES / SUN EXPRESS (in functie de data de plecare) cu destinatia Bucuresti.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: